aMule Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

We're back! (IN POG FORM)

Author Topic: Connecting to Servers  (Read 3022 times)

Vital

  • Newbie
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Connecting to Servers
« on: March 21, 2004, 03:40:56 AM »

Hi!
I'm new at aMule, and that's when all the problems appear!
I'm running eMule 1.2.6 on MDK 10. I have already compiled and is all correct.
My problem is this:
I'm from Portugal and there are two nacional servers: Tejo and Sado. The problem is that the data about those servers is this:
Name: Tejo
IP Port: tejo.kicks-ass.net : 4661
When I try to connect, amule does a connection to 0.0.0.0:4661
How do I have to configure aMule for this to work?
Second question:
Where do I have to put the file ipfilters.dat? Here we have limited traffic...
Logged

Kry

  • Ex-developer
  • Retired admin
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: -665
  • Offline Offline
  • Posts: 5822
Re: Connecting to Servers
« Reply #1 on: March 21, 2004, 03:43:55 AM »

the file ipfilter.dat must be put on your .aMule folder, on your home.

and:
 tejo.kicks-ass.net is not a ip ;)

so you need to do a dns lookup:

kry@Edelweiss:~/amule-dev-cvs/src$ ping tejo.kicks-ass.net
PING tejo.kicks-ass.net (213.22.48.226) 56(84) bytes of data.


try adding that ip (213.22.48.226)
Logged

Vital

  • Newbie
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: Connecting to Servers
« Reply #2 on: March 21, 2004, 03:55:22 AM »

OK. About the ipfilter.dat is in place and working. Thanks!

About the server, i know that tejo.kicks-ass.net is not a ip but in emule, that is the "ip" that is in the list and when it connects, the real ip is always different...

Just one more problem: I have aMule in /mnt/win_c and the temp files i'm trying to use are in /mnt/win_d/ but when aMule checks those files, aMule can't open them. Do I have to put the temp files in /mnt/win_c/

Thanks again
Logged

deltaHF

  • Evil Admin
  • Former Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 6
  • Offline Offline
  • Posts: 3923
  • .. Legends may sleep, but they never die ..
    • http://www.amule.org
Re: Connecting to Servers
« Reply #3 on: March 21, 2004, 04:03:47 AM »

ehm, /mnt/win_c is windows and u say u have amule there ??
be more verbose please ;)

Vital

  • Newbie
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: Connecting to Servers
« Reply #4 on: March 21, 2004, 04:09:37 AM »

That's right. my mistake. I'm new at this.  :)

That was a silly question. I have already understand why is not working. Now my last problem is about those servers... Any help?
Logged

Kry

  • Ex-developer
  • Retired admin
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: -665
  • Offline Offline
  • Posts: 5822
Re: Connecting to Servers
« Reply #5 on: March 21, 2004, 04:32:17 AM »

we have no hotsname lookup, it seems. you can try to use the ips then... mwhile we don't add it ;)
Logged