aMule Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

We're back! (IN POG FORM)

Pages: [1] 2

Author Topic: Strange reset of preferences  (Read 8422 times)

Underpass

  • Approved Newbie
  • *
  • Karma: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Strange reset of preferences
« on: September 22, 2007, 09:29:28 AM »

Hello, sorry if this question is already been asked, I did not manage to find an answer.

I tried successfully to compile a CVS versione of aMule on Debian (testing). I noticed that when I alter some values in the connection options but then I set them at the former values - and sometimes even only "touching" the connection panel without actually moving anything - I get the message saying that the program has to be restarted because TCP and UDP settings are changed.

Upon restarting the program, the connection options are lost and reset to default values (i.e. TCP 4662, UDP 4672, upload =10, etc.)
Creating a new profile by moving the .aMule directory had no effect

Now I'm using aMule-CVS-20070907, but the problem still remains in the aMule-CVS-20070922

Thanks in advance and have a good weekend.
Logged

wuischke

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 183
  • Offline Offline
  • Posts: 4319
Re: Strange reset of preferences
« Reply #1 on: September 22, 2007, 11:16:47 AM »

Hi,

this is a part of the problem holding back the release of aMule 2.2.0. So far it only happened on Debian and Ubuntu Gutsy based system, I was unable to reproduce it with my "bleeding edge" Archlinux system.

Some more questions: What version of wxwidgets are you using? Do you use geoip (country flags) and/or UPnP?
Logged

Underpass

  • Approved Newbie
  • *
  • Karma: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Re: Strange reset of preferences
« Reply #2 on: September 22, 2007, 11:30:47 AM »

First of all, thanks alot for having answered me - I thought my question was rather stupid... :)

Quote
What version of wxwidgets are you using?

Now that's strange... I changed my machine a few days ago - I bought a new one - and I'm using wxWidget 2.8.5. But on the box I had before, I was using 2.8.4 and I don't seem to remember that problem. Thank you for this hint, I'll try to revert back to 2.8.4 and will let you know.

Quote
Do you use geoip (country flags) and/or UPnP?

Sorry, I don't know what geoip actually is - so I don't think I'm using it. Is it some sort of ./configure option?
However I'm not using uPnP, even if I compile with normal flags so I see that option in the connection panel


Forgive me if I can't be more accurate, but I'm not the "hacker kind"... ;)
But if I can do anything, just ask, and I will try.

Bye.
Logged

Underpass

  • Approved Newbie
  • *
  • Karma: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Re: Strange reset of preferences
« Reply #3 on: September 22, 2007, 01:41:06 PM »

Ok. I've been testing, albeit not intensively.

I downloaded wxGTK 2.84 and compiled with these options, following the wiki:

Code: [Select]
/configure --prefix=/opt/amule --with-gtk --enable-unicode --enable-optimise
then I downloaded the last CVS and compiled with these options:

Code: [Select]
./configure --prefix=/opt/amule/ --enable-debug --disable-optimize --with-wx-config=/opt/amule/bin/wx-config
which is the way I compiled until now (the uPNP support is included, the geoip is not ;))


From what I've been able to see the problem doesn't show anymore, so it could be originated by the wxGTK 2.8.5

Please let me know what you think about it, for I'm quite interested. Thanks :)
Logged

karol

  • Newbie
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 1
Re: Strange reset of preferences
« Reply #4 on: September 25, 2007, 12:29:19 PM »

Same here with CVS-20070923 and wxGTK 2.8.5 on FreeBSD 7-CURRENT.
UPnP compiled but disabled, no GeoIP.

It happens on Preferences->Connection tab.

It looks like the interface shows modified values but then when I click 'OK' it somehow enters the defaults (in case of ports).

Everything is OK if I "touch" every value I changed - in my case Bandwidth Limits, Line Capacities and TCP/UDP ports.
(by touching I mean change it +1 and then -1 with buttons)

Let me know if there's any informations needed.

Karol
Logged

wuischke

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 183
  • Offline Offline
  • Posts: 4319
Re: Strange reset of preferences
« Reply #5 on: September 25, 2007, 02:06:49 PM »

OK, I'm able to reproduce this now (using 2.8.5 as well, but I believe that this occurred for Kry with 2.8.4 already) and I'll dig a bit deeper in the source trying to fix this ASAP.

Thanks a lot for your reports, it helps a lot!
Logged

Nodsu

  • Jr. Member
  • **
  • Karma: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 62
Re: Strange reset of preferences
« Reply #6 on: September 26, 2007, 08:07:49 AM »

If you still care.. Happened with amuled on NetBSD (wxBase 2.8.0), amulegui on openSuSE 10.2 (wxGTK 2.8.5).
Logged

mr_hyde

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Posts: 109
Re: Strange reset of preferences
« Reply #7 on: October 02, 2007, 01:54:20 PM »

Just the same problem on SLAMD64, wxWidgets 2.8.5.

I noticed this problem after a crash: when I restart amule after a crash I notice that line capacity values and upload/download limits are set to different values than mine (if I remember well "3" for upload/download capacity, "10" as upload bandwidth limit... I don't remember the value set for download limit).

I do not remember if other values changed.

Oh, I was forgetting: I use aMule-CVS 20070924

Bye,

   Mr Hyde
« Last Edit: October 03, 2007, 12:22:23 AM by mr_hyde »
Logged

skolnick

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 24
  • Offline Offline
  • Posts: 1189
  • CentOS 6 User
Re: Strange reset of preferences
« Reply #8 on: October 02, 2007, 05:10:26 PM »

He...funny, it also happened to me on solaris x86, using aMule SVN from September 15th, and wxGTK 2.8.4, but I noticed just after a crash, so I thought something had gone wrong with the file.

Regards.
Logged

wuischke

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 183
  • Offline Offline
  • Posts: 4319
Re: Strange reset of preferences
« Reply #9 on: October 03, 2007, 03:37:30 PM »

I guess I'm going to have a lot of fun with it...:(
Logged

Underpass

  • Approved Newbie
  • *
  • Karma: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Re: Strange reset of preferences
« Reply #10 on: October 03, 2007, 05:31:24 PM »

With new wxGTK 2.8.6 and the latest CVS source the problem doesn't seem to occur (Debian Lenny)

Bye ;)
Logged

Arichy

  • Full Member
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 224
Re: Strange reset of preferences
« Reply #11 on: October 03, 2007, 06:47:26 PM »

With new wxGTK 2.8.6 and the latest CVS source the problem doesn't seem to occur (Debian Lenny)
Same for Debian Etch (aMule svn-2007-08-27).
Logged
Gentoo i686

wuischke

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 183
  • Offline Offline
  • Posts: 4319
Re: Strange reset of preferences
« Reply #12 on: October 03, 2007, 06:54:06 PM »

So, all people using wx 2.8.6 do NOT have this problem? I'll have to upgrade  my system first to try it out on Linux, and recompile wxMSW as well...
Logged

mr_hyde

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Posts: 109
Re: Strange reset of preferences
« Reply #13 on: October 06, 2007, 11:45:12 PM »

As regards me and my SLAMD64: upgraded wxWidgets to 2.8.6 and the problem seems gone.
Bye,
  Mr Hyde
Logged

Vollstrecker

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 65
  • Offline Offline
  • Posts: 1485
  • Unofficial Debian Packager
    • http://vollstreckernet.de
Re: Strange reset of preferences
« Reply #14 on: October 07, 2007, 02:02:39 PM »

Maybe this is right for a specific compile of wx. I use wx 2.8.3 and don't have this problem. Maybe it's caused by a (de)activated option for wx compile or some wx <--> <otherlib> compat problem.
Logged
Homefucking is killing prostitution
Pages: [1] 2