aMule Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

We're back! (IN POG FORM)

Author Topic: aMule SVN translation and uploadproblems  (Read 8701 times)

Basic

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 1
aMule SVN translation and uploadproblems
« on: December 30, 2007, 06:40:01 PM »

Hi i've compiled amule from svn/cvs myself with mingw under win32 with wx 2.8.7....

everything seems fine, but...

1) the translations doesn't work for me... so only the english interface is shown, no matter what i select in preferences.
2) the download works fine, but there are timeouts (or something) in upload... so there is nearly no upload at all
Logged

Festor

  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 79
  • Offline Offline
  • Posts: 954
  • Offline -> Studying...
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #1 on: December 30, 2007, 09:35:34 PM »

1) the translations doesn't work for me... so only the english interface is shown, no matter what i select in preferences.

Do you have installed the gettext?
http://gnuwin32.sourceforge.net/packages/gettext.htm

wuischke

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 183
  • Offline Offline
  • Posts: 4379
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #2 on: December 30, 2007, 10:10:43 PM »

No, this shouldn't be the issue. I'm afraid that's a real problem. :( Whilst aMule 2.1.3 greeted me dutifully in Italian (I've changed my locale for passive learning), aMule SVN will only ask me 'Si' and 'No' when prompting for the download of a new server list, but the rest is in English.

I'll try to have a look at it.

About the upload problems: I believe Kry is still working on aMule and Windows, I think he should do something about this.
Logged

Vollstrecker

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 65
  • Offline Offline
  • Posts: 1471
  • Unofficial Debian Packager
    • http://vollstreckernet.de
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #3 on: December 31, 2007, 08:25:57 AM »

If Kry is working on windows, maybe it get's more stable soon. scnr
Logged
Homefucking is killing prostitution

Crakem

  • Full Member
  • ***
  • Karma: 2
  • Offline Offline
  • Posts: 103
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #4 on: March 05, 2008, 07:45:19 PM »

Do you have installed the gettext?
I installed it (as howto says) and wont work.
any ideas?  :-\ (I'm using 20080220-CVS)
Logged

wuischke

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 183
  • Offline Offline
  • Posts: 4379
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #5 on: March 05, 2008, 11:54:42 PM »

Unfortunately, I have still no ideas why this isn't working on Windows, but then I haven't made much research with aMule on Windows lately, sorry.
Logged

Crakem

  • Full Member
  • ***
  • Karma: 2
  • Offline Offline
  • Posts: 103
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #6 on: March 06, 2008, 03:16:24 PM »

Unfortunately, I have still no ideas why this isn't working on Windows, but then I haven't made much research with aMule on Windows lately, sorry.
Say me what you need or something for help you my friend, I'm not an expert but I can try it :)
Logged

wuischke

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 183
  • Offline Offline
  • Posts: 4379
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #7 on: March 08, 2008, 12:02:45 AM »

Crakem: Do you have a native environment? (i.e. do you use Windows and not Linux + wine?)

It would be kind of you to do some tests: Please do a "make install" after compiling and try starting amule from the msys console by typing "amule" - do translations work? Will there be any languages shown in the list in preferences?
Is your Windows in English or in another language?
Logged

Crakem

  • Full Member
  • ***
  • Karma: 2
  • Offline Offline
  • Posts: 103
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #8 on: March 08, 2008, 03:57:37 PM »

Crakem: Do you have a native environment? (i.e. do you use Windows and not Linux + wine?)
I have 'mingw' + 'msys' as wiki says on winXPsp2
Quote
It would be kind of you to do some tests: Please do a "make install" after compiling and try starting amule from the msys console by typing "amule" - do translations work?
I have tested amulegui and amulecmd with that but languages won't work
Quote
Will there be any languages shown in the list in preferences?
No languages are shown in list. But if I edit conf file, spanish language appear with 'Language=es' but won't work at all
Quote
Is your Windows in English or in another language?
My windows is Spanish language. But I tested amulegui on windows98SE english and won't work too

I found limitations on MSYS, for example grep command are incomplete (in configure test looking for cryptopp) maybe some test are using another command which won't work in MSYS. I got that in language checks in configure:
Code: [Select]
./configure: test: =: unary operator expectedAnother lines with which I feel unkind:
Code: [Select]
checking whether NLS is requested... yes
checking whether included gettext is requested... no
checking for GNU gettext in libc... no
checking for GNU gettext in libintl... no
checking for getmntent in -lsun... no
checking for getmntent in -lseq... no
checking for getmntent in -lgen... no
checking for getmntent... no
I hope this help!
If you want I could do amule test if you feel amulegui test is not so complete as you want, post me in that case, please
Feel free for replies and thanks for help us my friend!
Logged

wuischke

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 183
  • Offline Offline
  • Posts: 4379
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #9 on: March 08, 2008, 07:03:50 PM »

Mh, I guess the problem is already related to the missing entries in the list and the differences between Unix and Windows in this case. I'll try to have a look at that soon.
Logged

Crakem

  • Full Member
  • ***
  • Karma: 2
  • Offline Offline
  • Posts: 103
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #10 on: March 09, 2008, 03:41:27 PM »

Mh, I guess the problem is already related to the missing entries in the list and the differences between Unix and Windows in this case. I'll try to have a look at that soon.
Thanks again wuischke, please feel free to say me if I could do something
Logged

wuischke

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 183
  • Offline Offline
  • Posts: 4379
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #11 on: March 18, 2008, 11:05:24 AM »

GonoszTopic confirmed a fix for this problem. When I tested with wine, I could successfully select all languages. Could you please do a test on Windows? (The locale folder has to be in the same folder as the executable.)
Logged

Crakem

  • Full Member
  • ***
  • Karma: 2
  • Offline Offline
  • Posts: 103
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #12 on: March 28, 2008, 04:12:25 PM »

GonoszTopic confirmed a fix for this problem. When I tested with wine, I could successfully select all languages. Could you please do a test on Windows? (The locale folder has to be in the same folder as the executable.)
I couldn't complete windows test because I have to recompile on server and client, i recompiled for client and logon window werre shown in spanish finally (so I think it worked finally!) I finishing test later with another server.

Thanks all for your great job!
Logged

Crakem

  • Full Member
  • ***
  • Karma: 2
  • Offline Offline
  • Posts: 103
Re: aMule SVN translation and uploadproblems
« Reply #13 on: April 08, 2008, 03:18:49 AM »

OK languages worked OK in amulegui and amulecmd (amuleweb don't but I have to test it a little more) on Windows finally
There is some sentence untraslated but I don't mind at all :P
Thanks wuischke and GonoszTopi (another time)

I feel this thread could be marked SOLVED as I feel :) (sure by my side!)
Logged