aMule Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

We're back! (IN POG FORM)

Author Topic: RC3 crashes on startup  (Read 2702 times)

APBilbo

  • Newbie
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 2
RC3 crashes on startup
« on: April 30, 2004, 12:31:26 AM »

I'm having problems with RC3. It's probably all my fault, but I can't figure out what the problem is.

RC2 works "perfectly" on my box (SuSE 9.0) but after updating unsing the rpm to RC3 I get the following backtrace when running aMule:

---------------------------------------------
Initialising aMule

OOPS! - Seems like aMule crashed
--== BACKTRACE FOLLOWS: ==--

  • amule(_ZN9CamuleApp16OnFatalExceptionEv+0x3b) [0x825376b]
  • [1] /usr/local/lib/libwx_gtk-2.4.so.0(wxFatalSignalHandler+0x2b)
[0x403b4f3b]
[2] /lib/i686/libpthread.so.0 [0x409da96c]
[3] /lib/i686/libc.so.6 [0x40a49aa8]
[4] /usr/local/lib/libwx_gtk-2.4.so.0(_ZN8wxString10AssignCopyEjPKc+0x59) [0x40364129]
[5] /usr/local/lib/libwx_gtk-2.4.so.0(_ZN8wxStringaSEPKc+0x36) [0x40364276]
[6] /usr/local/lib/libwx_gtk-2.4.so.0(_ZN12wxHtmlWindow4InitEv+0xcb) [0x403d67cb]
[7] amule(_ZN10CServerWndC1EP8wxWindow+0x135) [0x8226705]
[8] amule(_ZN9CamuleDlgC1EP8wxWindow8wxString+0x283) [0x8255783]
[9] amule(_ZN9CamuleApp6OnInitEv+0xf7e) [0x825038e]
[10] /usr/local/lib/libwx_gtk-2.4.so.0(_Z7wxEntryiPPc+0x213) [0x40243993]
[11] amule(main+0x17) [0x824f2d7]
[12] /lib/i686/libc.so.6(__libc_start_main+0xc7) [0x40a35d17]
[13] amule(_ZN17wxGenericTreeCtrlC2EP8wxWindowiRK7wxPointRK6wxSizelRK11wxValidatorRK8wxString+0xa9) [0x8125d91]
Abortado

----------------------------------------

After many attemps and reinstalling all the GTK devel, wxBASE ,etc, following the howto, I decided to give up an try to compile the source code.

'configure' finishes ok but when I try to 'make' I get the following errors :(:

-----------------------------------------------

utils/cas/graphics.c:5:16: gd.h: No existe el fichero o el directorio
utils/cas/graphics.c: En la función `createimage':
utils/cas/graphics.c:17: error: `FILE' undeclared (first use in this function)
utils/cas/graphics.c:17: error: (Each undeclared identifier is reported only once
utils/cas/graphics.c:17: error: for each function it appears in.)
utils/cas/graphics.c:17: error: `in' undeclared (first use in this function)
utils/cas/graphics.c:17: error: `out' undeclared (first use in this function)
utils/cas/graphics.c:17: aviso: left-hand operand of comma expression has no effect
utils/cas/graphics.c:19: error: `gdImagePtr' undeclared (first use in this function)
utils/cas/graphics.c:19: error: error de decodificación before "im"
utils/cas/graphics.c:23: aviso: implicit declaration of function `fopen'
utils/cas/graphics.c:24: aviso: implicit declaration of function `printf'
utils/cas/graphics.c:27: aviso: implicit declaration of function `fclose'
utils/cas/graphics.c:34: error: `im' undeclared (first use in this function)
utils/cas/graphics.c:34: aviso: implicit declaration of function `gdImageCreateFromPng'
utils/cas/graphics.c:35: aviso: implicit declaration of function `gdImageColorResolve'
utils/cas/graphics.c:39: aviso: implicit declaration of function `gdImageStringFT'
utils/cas/graphics.c:51: aviso: implicit declaration of function `gdImagePng'
utils/cas/graphics.c:54: aviso: implicit declaration of function `gdImageDestroy'

-----------------------------------------------------------

I don't know wich devel package to download to get 'gd.h'. Any ideas?

Thanks in advance for your help.
Logged

deltaHF

  • Evil Admin
  • Former Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 6
  • Offline Offline
  • Posts: 3923
  • .. Legends may sleep, but they never die ..
    • http://www.amule.org
Re: RC3 crashes on startup
« Reply #1 on: April 30, 2004, 12:38:27 AM »

http://www.boutell.com/gd/http/gd-2.0.23.tar.gz

dl and compile it plz .. after that rerun amule compilation (and/or try to reinstall the rpm)

greets

APBilbo

  • Newbie
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Solved!!
« Reply #2 on: April 30, 2004, 01:01:42 AM »

* The source compiles and works

* The rpm installation keeps giving me the same backtrace (if you want more info of my box to try to figure out what the problem is just ask me)

Thanks for your quick answer.
« Last Edit: April 30, 2004, 01:02:04 AM by APBilbo »
Logged

deltaHF

  • Evil Admin
  • Former Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 6
  • Offline Offline
  • Posts: 3923
  • .. Legends may sleep, but they never die ..
    • http://www.amule.org
Re: RC3 crashes on startup
« Reply #3 on: April 30, 2004, 08:47:25 AM »

well, i'm off for the weekend.. but after i'm back we could look at it