aMule Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

We're back! (IN POG FORM)

Pages: [1] 2

Author Topic: webserwer  (Read 15831 times)

sorn

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 14
    • http://psnwc.to.pl
webserwer
« on: May 04, 2004, 10:48:34 PM »

Witam.. mam problem z webserwerem... tzn nie chce on wogole dzialac..
czy moze ktos objasnic krok po kroku jak to zrobic??
jestem newbie wiec prosze o wyrozumialosc :)
moj system rh9 2.4.20-30.9 mam amula 2.0.0rc3
dziekuje z gory za pomoc.. pozdrawiam
sorn
Logged

deltaHF

  • Evil Admin
  • Former Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 6
  • Offline Offline
  • Posts: 3928
  • .. Legends may sleep, but they never die ..
    • http://www.amule.org
Re: webserwer
« Reply #1 on: May 04, 2004, 10:55:14 PM »

hi,

w mojej signaturze jest howto jak sie instaluje webserver ..
rc3 ma jednak jeden maly problemik z password. skoro masz rh to na pewno zainstalowales ten rpm, zagadza sie ?
jezeli tak to musisz poczekac bo musimy dac nowe rpms w ktorych ten problem jest fixed..

sorry za moj polsko-angielski jezyk ;)

pozdrawiam

stefanero

  • Some Support
  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 8
  • Offline Offline
  • Posts: 4249
Re: webserwer
« Reply #2 on: May 05, 2004, 07:55:56 AM »

hey
I have no clue what you two are talking about ;)

but you can patch your rc3 webserver code and recompile it so webserver works again over lan (if that was your problem)
shakraw fixed this little bug :)

Code: [Select]
diff -Lsrc/WebSocket.cpp -Lsrc/WebSocket.cpp
48c48
<       addr.Hostname("localhost");
---
>       addr.AnyAddress();

just replace the lines show here, and recompile amule and amuleweb from source
thats it

stefanero
Logged
In its default setup, Windows XP on the Internet amounts to a car
parked in a bad part of town, with the doors unlocked, the key in
the ignition and a Post-It note on the dashboard saying, "Please
don't steal this."

sorn

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 14
    • http://psnwc.to.pl
Re: webserwer
« Reply #3 on: May 05, 2004, 09:10:39 AM »

tylko problem jest taki ze moj angielski nie jest znow zbyt dobry.. ok sprobuje...
Logged

sorn

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 14
    • http://psnwc.to.pl
Re: webserwer
« Reply #4 on: May 05, 2004, 09:12:20 AM »

aa pozatym nie instaluje rpmow tylko z paczki...
Logged

pre_pl

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: webserwer
« Reply #5 on: May 05, 2004, 09:42:50 AM »

Musisz zmienic jeden plik: src/WebSocket.cpp

przejdz do linii 48 i zmien :

       addr.Hostname("localhost");

na :

        addr.AnyAddress();

pozniej musisz jeszcze raz skompilowac amule'a

(to jest poprawka problemu, ze nie mozna sie polaczyc z innych maszyn oprocz localhost)

I poza tym przeczytaj tez HOWTO, bardzo ladnie opisane "co i jak"

pozdrawiam
Logged

sorn

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 14
    • http://psnwc.to.pl
Re: webserwer
« Reply #6 on: May 05, 2004, 10:11:41 AM »

ale problem tkwi w tym ze wogole nic nie wyswietla nawet z localhosta...
Logged

sorn

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 14
    • http://psnwc.to.pl
Re: webserwer
« Reply #7 on: May 05, 2004, 10:27:27 AM »

teraz problem jest nastepujacy.. gdy lacze sie z konsili przez  amuleweb wyskakuje : wxSocket: bledna sygnatura w ReadMsg
Logged

deltaHF

  • Evil Admin
  • Former Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 6
  • Offline Offline
  • Posts: 3928
  • .. Legends may sleep, but they never die ..
    • http://www.amule.org
Re: webserwer
« Reply #8 on: May 05, 2004, 10:43:30 AM »

powiedz jaki wxGTK i jaki wxBase masz u siebie ?

sorn

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 14
    • http://psnwc.to.pl
Re: webserwer
« Reply #9 on: May 05, 2004, 11:06:52 AM »

no tutaj tez jest problem bo nie mam pojecia jak to sie sprawdz.. co prawda instalowalem wxgtk-2.4.2 ale nie mam pojecia czy sie nie uaktualnilo...
Logged

sorn

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 14
    • http://psnwc.to.pl
Re: webserwer
« Reply #10 on: May 05, 2004, 11:35:04 AM »

mam zainstalowane wxBase-2.4.2-1 wxGTK-2.4.2-1 i wxGTK-devel-2.4.2-1
Logged

deltaHF

  • Evil Admin
  • Former Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 6
  • Offline Offline
  • Posts: 3928
  • .. Legends may sleep, but they never die ..
    • http://www.amule.org
Re: webserwer
« Reply #11 on: May 05, 2004, 11:54:46 AM »

ls -l /usr/bin/wx*

sorn

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 14
    • http://psnwc.to.pl
Re: webserwer
« Reply #12 on: May 05, 2004, 12:22:24 PM »

-rwxr-xr-x    1 root     root         4196 sty 25  2003 /usr/bin/wx2_conv
-rwxr-xr-x    1 root     root         4864 lis 28 13:08 /usr/bin/wxbase-2.4-conf                                            ig
lrwxrwxrwx    1 root     root           17 kwi  9 12:16 /usr/bin/wx-config -> wx                                            base-2.4-config
-rwxr-xr-x    1 root     root         5159 wrz 21  2003 /usr/bin/wxgtk-2.4-confi                                            g
Logged

deltaHF

  • Evil Admin
  • Former Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 6
  • Offline Offline
  • Posts: 3928
  • .. Legends may sleep, but they never die ..
    • http://www.amule.org
Re: webserwer
« Reply #13 on: May 05, 2004, 12:29:39 PM »

troche przeoczyles moje howto jak sie to wszystko installuje ;)

brakuje tobie symlinks ..

zaloguj sie jako root i potem:

ln -sf /usr/bin/wxgtk-2.4-config /usr/bin/wx-config
ln -sf /usr/bin/wxbase-2.4-config /usr/bin/wxbase-config
ldconfig


zrob jeszcze raz ls -l /usr/bin/wx* i zobacz co sie zmienilo.

teraz jeszcze raz skompiluj amule i powinno dzialac

pozdrawiam

ps . dla pewnosci zrob jeszcze ls -l /usr/local/bin/wx* .. czasem ludzie maja wx zainstalowny w 2 roznych miejscach a to nie dobrze

sorn

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 14
    • http://psnwc.to.pl
Re: webserwer
« Reply #14 on: May 05, 2004, 01:05:52 PM »

teraz jest tak:
[root@sorn root]# ls -l /usr/local/bin/wx*
-rwxr-xr-x    1 root     root       439718 maj  5 12:48 /usr/local/bin/wxcas
lrwxrwxrwx    1 root     root           16 kwi  9 11:36 /usr/local/bin/wx-config -> wxgtk-2.4-config
-rwxr-xr-x    1 root     root         5063 kwi  9 11:36 /usr/local/bin/wxgtk-2.4-config


[root@sorn root]# ls -l /usr/bin/wx*
-rwxr-xr-x    1 root     root         4196 sty 25  2003 /usr/bin/wx2_conv
-rwxr-xr-x    1 root     root         4864 lis 28 13:08 /usr/bin/wxbase-2.4-config
lrwxrwxrwx    1 root     root           26 maj  5 12:45 /usr/bin/wxbase-config -> /usr/bin/wxbase-2.4-config
lrwxrwxrwx    1 root     root           25 maj  5 12:45 /usr/bin/wx-config -> /usr/bin/wxgtk-2.4-config
-rwxr-xr-x    1 root     root         5159 wrz 21  2003 /usr/bin/wxgtk-2.4-config


amule po uruchomieniu pisze.:
Initialising aMule
ECServer listening on port 4714.

*** UDP socket at 4665  (chat)
*** TCP socket at 4662
*** UDP socket at 4672
Serverlist loaded.
*** reading servers
Save ServerCount = 71 /0x47/
Saved ServerCount endian = 71 /0x47/
Loading temp files from /root/.aMule/Temp/*.part.met.
Nowe zewntrzne poBczenie zaakceptowane
Unauthorized access attempt. Connection closed.
Hashing thread timed out with no aditions - removing thread
Hashing thread ended


amuleweb pisze:
amuleweb -rh sorn.one.pl -p 4714

This is amuleweb (WebServer)

Enter password for mule connection (return if no pass defined):

Creating client...
Now doing connection...
Using host sorn.one.pl port 4714

Trying to connect (timeout = 10 sec) ...
Succeeded ! Connection established

---------------------------------
|       aMule Web Server        |
---------------------------------


Use 'Help' for command list

*** creating web socket and starting listener!
Przerwane
Logged
Pages: [1] 2