aMule Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

We're back! (IN POG FORM)

Author Topic: Konfiguracja  (Read 4875 times)

d_k

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 10
Konfiguracja
« on: April 28, 2004, 10:24:06 PM »

Witam forumowiczów
 Mam nadzieje  ze uzyskam tu pare informacji.
Zainstalowalem  aMule-2.0.0rc2 na mdk 9,2 , zasysa mi , mam neo + 512, na laczu sa 2 kompy oba maja muly jak to wszystko skonfigurowac aby dobrze pracowalo , kumpel ma emule, w tym amule jest wiecej opcji niz w 1.2.6 i nie zabardzo wim do czego , to jest wlasciwie moj pierwszy mul wiec prosze o wyrozumialosc.
 Podoba mi sie jego prostota uzytkowania, ale chce troche z niego wycisnac, chociazby wtedy gdy moj kumpel ma wylaczonego kompa :)
pzdr d_k
Logged

Guest

  • Guest
RE: Konfiguracja
« Reply #1 on: April 30, 2004, 02:41:16 AM »

1. O co konkretnie pytasz?

2. Zainstaluj 2.0 PRE RC-3
Logged

deltaHF

  • Evil Admin
  • Former Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 6
  • Offline Offline
  • Posts: 3928
  • .. Legends may sleep, but they never die ..
    • http://www.amule.org
Re: Konfiguracja
« Reply #2 on: April 30, 2004, 08:54:04 AM »

hi,

rozumiem ze masz 64 kb/s up&down .. zagadza sie ? i to musisz dzielic z twoim kolega..
jezeli ustawicie w obydwu muli 25 kb/s up zostanie wam jeszcze 14 kb/s na overhead.
sources hardlimit ustaw na 250 i max. connections na 300 .. wiecej w sumie nie potrzeba
zmien i sie troche pobaw ;)
i jak kasek powiedzial, lepiej rc3 wziasc, lepiej chodzi niz rc2 :)

pozdrawiam i spadam na maly urlopik do niedzieli
delta

pre_pl

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: Konfiguracja
« Reply #3 on: April 30, 2004, 07:12:39 PM »

dwa programy p2p na DSL ?
hmmmm

To bdzie potrzeba dobrze skonfigurowa FW....
DSL nie lubi mie otwartych wielu poBczeD na raz.
AA.. I faktycznie upload trzeba przyci, bo od razu zajmiecie caBy upload
i download bdzie do bani te| ...
W amulu wiele kombinowania nie ma, ja te| u|ywam Neo i nic nie przestawiaBem w ustawieniach (nie chiaBo mi si ;) )
Ale [miga fajnie.
Aaa, za pomoc  narzdzia 'tc' (traffic control) mam ograniczony download na sztywno 120 kbps
Logged

d_k

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 10
Re: Konfiguracja
« Reply #4 on: May 04, 2004, 12:00:57 AM »

Witam wszystkich
pre_pl masz racje  z modemo ruterem ju| troche walczymy, musze przekierowac porty, ale ostatnio mamy troch inny problem mamy ip z seri 83xxxx, nie wiem czy to mo|e mie jaki[ wpByw na muBa

kasek nowego muBa napewno zainstaluje, tylko czy nie strace [ciaganych plików?

pzdr d_k
ps dziki za wszelkie info
Logged

pre_pl

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: Konfiguracja
« Reply #5 on: May 04, 2004, 03:22:00 PM »

ja upgrejdowalem w kolejnosci :
1.2.6 -> 2.0.0.rc2 -> 2.0.0rc3

Zadnego pliku nie stracilem i zdecydowanie polecam wersje RC3
Wyraznie widze poprawe w stabilnosci aplikacji !

IP 83.*.*.* mam juz od dawna i zadnych problemow nie zaobserwowalem (odpukac :) )
Logged