aMule Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

We're back! (IN POG FORM)

Author Topic: GUI pod Windows'a to priorytet !  (Read 15003 times)

c13niu

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 10
GUI pod Windows'a to priorytet !
« on: September 02, 2005, 11:45:31 PM »

Mi to zalezy na GUI pod Windowsa.
Mam router, który pracuje 24/7 bez X'ow.
Chcialbym spod WinXP kontrolowac aMule.
Na to czekam :]
« Last Edit: September 02, 2005, 11:46:54 PM by c13niu »
Logged
Testing Win32 GUI from CVS 2.6.1 sources...  8)

KeRn

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 32
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #1 on: September 03, 2005, 07:05:30 PM »

masz do wyboru 2 mozliwosci

1.) amuled + amuleweb
2.) amuled + amule remote gui
Logged

c13niu

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 10
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #2 on: September 03, 2005, 08:54:04 PM »

Quote
Originally posted by KeRn
masz do wyboru 2 mozliwosci

1.) amuled + amuleweb
2.) amuled + amule remote gui

Ad.1. Nie ma zaawansowanych opcji (a na nich mi zalezy).
Ad.2. Jest, ale w fazie testow i dziala w 60%.

Dzieki za dobre checi.
Logged
Testing Win32 GUI from CVS 2.6.1 sources...  8)

bebe

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #3 on: September 11, 2005, 03:38:48 PM »

A co konkretnie nie dziala w wingrozianym remote GUI?

Uzywam w tej chwili amuled na linuksie + remote GUI na wingrozie i wiekszosc waznych rzeczy dziala - szukanie, kontrola transferow, laczenie z serwerami. To, co nie dziala na pewno, to konfiguracja (znaczy dziala, ale dotyczy lokalnych ustawien remote GUI, a nie amuled, jak nakazywalaby logika :), do tego pojawiaja sie bledy przy wyswietlaniu parametrow downloadu. Pomijam juz fakt, ze remote GUI wywala sie z regularnoscia godna lepszej sprawy :) , ale to choroba wieku niemowlecego raczej. :)

Uzywam wersji CVS 20050824.

Jakich zaawansowanych funkcji brakuje? Pytam z ciekawosci. :)
« Last Edit: September 11, 2005, 03:40:31 PM by bebe »
Logged

c13niu

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 10
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #4 on: September 12, 2005, 08:51:13 PM »

Ja uzywam CVS 20050903.

1. Nie chce mi wgrywac poprawnie listy serwerów, przez co wogole nie moge zarzadzac ta zakladka !
2. Wyskakuje "runtime error", kiedy jakas pozyjcja znika lub pojawia sie na liscie np downloadu lub wysylki. Aplikacje trzeba wtedy zamknac.
3. Brak jest jeszcze obslugi windowsowego clipboard'u.
4. Jezeli chodzi o opcje, to moge zarzadzac przepustowoscia (ul i dl) lacza i iloscia polaczen. Zmienic ksywke i jezyk. Moze to wazne, bo testuje aMule GUI caly czas po polsku :) .
5. Statystyki i Wiadomosci sa mi malo potrzebne, wiec nie biore ich pod uwage.
6. Probowalem ustawic friend slot'a, ale chyba nie dziala. Nie wiem, bo przesiadlem sie z edonkeyclc i GTK GUI, a tam takich zeczy nie bylo :) .
7. Nie moge ustawic priorytetu dla download'u.

Remote GUI pod Linux'em dziaBa ok (szczegolnie lista serwerow na ktorej mi najbardziej zalezy). Tylko statystyki stoja w miejscu tak jak pod win32. Czasem tez rozlaczy, ale nie wyskakuje blad, tylko disconnected.
Logged
Testing Win32 GUI from CVS 2.6.1 sources...  8)

bebe

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #5 on: September 12, 2005, 10:37:53 PM »

Quote
Originally posted by c13niu
1. Nie chce mi wgrywac poprawnie listy serwerów, przez co wogole nie moge zarzadzac ta zakladka !
O. U mnie zachowuje sie troche inaczej - liste serwerow skads bierze, ale nie jestem w stanie stwierdzic skad, bo faktycznie nie da sie jej wgrac na nowo ani zmienic. :) Za to bez problemów moge laczyc sie z wybranymi przez siebie serwerami, wiecej zarzadzania mi nie trzeba. Jest jakies lepsiejsze zrodlo .met niz to ogolnie znane? Ciekaw jestem, bo w klimatach mulowych jestem zielony jak pietruszka. :)

Quote
3. Brak jest jeszcze obslugi windowsowego clipboard'u.
Jakiej obslugi dokladnie? Próbowalem wkleic linka do Link Handlera i dziala normalnie, nie wpadlem na to zeby wklejac cokolwiek gdzies indziej. :)

Quote
7. Nie moge ustawic priorytetu dla download'u.
Faktycznie, to nie dziala. Nie przeszkadzalo mi jak dotad, bo ustawienia Auto sie sprawdzaly.

Pytalem, bo malo znam sie na p2p i ciekaw bylem, jakich funkcjonalnosci jeszcze nie znam.
Logged

czadman

  • Guest
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #6 on: September 12, 2005, 11:17:03 PM »

Ja to rozwizaBem trypletem: amule (gtk1.2), vncserver, icewm. DziaBa znakomicie.
Vncserver + amule to razem ok. 40 MB ram.

Pozdrawiam
Logged

bebe

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #7 on: September 13, 2005, 02:51:01 PM »

Quote
Originally posted by czadman
Ja to rozwizaBem trypletem: amule (gtk1.2), vncserver, icewm. DziaBa znakomicie.
Vncserver + amule to razem ok. 40 MB ram.
Tez tak wczesniej robilem, ale vncserver + manager okien to za duzo na sprzet, ktory u mnie robi za serwer, poza tym skoro jest remote GUI... ;) Poza tym mam wrazenie, ze amuled lepiej sobie radzi z padami sieci (u mnie nagminnymi). Pomijam juz fakt, ze vncserver dziala tylko z 8-bitowa glebia kolorow i aMule brzydko wyglada. ;)))
Logged

czadman

  • Guest
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #8 on: September 13, 2005, 04:37:22 PM »

Rozumiem, ograniczenie to ograniecznie. Sprosuj tylko jedno, VNC obsBuguje 24-bitow gBbi kolorów, wic argument, |e brzydko wyglda odpada. :).
Logged

c13niu

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 10
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #9 on: September 13, 2005, 05:50:01 PM »

Moze koledzy mi pomoga: czy aMule w obecnej fazie obsluguje friend slota ?
Czy aMule pamieta wogole liste znajomych?
Bo rozumie, ze po przydzieleniu slota komus z listy znajomych, ma on polaczenie z moim klientem i moze sciagac z jakas przepustowoscia ustalana na podstawie ogolnej liczby slotow (i pewnie nie tylko).
( o friend slot'cie wiem bardzo malo bo nigdy nie uzywalem eMule )

Przy okazji chcialem sie spytac co znaczy w ustawienie: "liczba slotow" w preferencjach (slotow na co) ?
« Last Edit: September 13, 2005, 05:51:04 PM by c13niu »
Logged
Testing Win32 GUI from CVS 2.6.1 sources...  8)

czadman

  • Guest
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #10 on: September 17, 2005, 08:54:04 AM »

Quote
Originally posted by c13niu
Moze koledzy mi pomoga: czy aMule w obecnej fazie obsluguje friend slota ?
Czy aMule pamieta wogole liste znajomych?
Bo rozumie, ze po przydzieleniu slota komus z listy znajomych, ma on polaczenie z moim klientem i moze sciagac z jakas przepustowoscia ustalana na podstawie ogolnej liczby slotow (i pewnie nie tylko).
( o friend slot'cie wiem bardzo malo bo nigdy nie uzywalem eMule )

Przy okazji chcialem sie spytac co znaczy w ustawienie: "liczba slotow" w preferencjach (slotow na co) ?

Amule obsBuguje friend slota oraz pamita list znajomych. Jeli chodzi o sloty to ustawiasz UL oraz przydzielasz UL na slota. np. UL=12 kB/s, slot allocation=3 kB/s i wychodzi, |e bdziesz miaB 4 sloty UL.
Logged

c13niu

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 10
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #11 on: September 19, 2005, 01:14:44 PM »

Ok. Dzieki @czadman za odpowiedz.
Jezeli chodzi o slot allocation to kumam, chociaz u mnie otwiera jeszcze dodatkowo 3-4 sloty UL z predkoscia 0,1 kB/s (dziwne).
Z lista znajomych jest niestety problem. GUI nie potrafi wyswietlic lub wogole dodac do niej znajomych (to co wyswietla GUI, a to co silnik ma ustawione moze sie roznic w tym wypadku) :( .
W zwiazku z powyzszym mialbym jeszcze pare pytan:
1.Gdzie mozna sprawdzic jakie friend sloty mam przydzielone i dla kogo ?
2.Czy po przydzieleniu komus z kolejki fs'a powinien on od razu znalezc sie na liscie UL ?
3.Na jak dlugo taki slot jest przydzielany ?
« Last Edit: September 19, 2005, 01:15:38 PM by c13niu »
Logged
Testing Win32 GUI from CVS 2.6.1 sources...  8)

Ylenia

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 1
  • Pink883
    • http://virgilio
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #12 on: October 21, 2005, 07:08:10 PM »

aiuto non io non capisco niente d'inglese e non sto capendo come muovervi. se potreste aiutarmi ve ne sarò molto grata
Logged
ciao atutti sono Ylenia spero di avere modo di fare tantissime amicizia un bacione e a prestooooooooooooooooooo ! D

boskar

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 2
    • http://www.boskar.prv.pl
Re: GUI pod Windows'a to priorytet !
« Reply #13 on: October 23, 2005, 02:07:30 PM »

Mozna by jeszcze cygwin-x + ssh + co[tam jeszcze. U mnie dziala, nawet KDE tak odpalam jak trzeba, a IceWM chodzi plynnie.
Logged