aMule Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

We're back! (IN POG FORM)

Author Topic: CentOS 6 (6.9) and wxWidget problem.  (Read 643 times)

levelkro

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 2
CentOS 6 (6.9) and wxWidget problem.
« on: June 30, 2017, 08:51:03 PM »

Hello, I try to install amule. I have tested with some RPM but no one can be installed (always error for specified and different requirements). Now I try to compile by myself the amule.

I have used guides on wxWidget and aMul Wiki for compiling.... this is the commands I have used (or planned to use, because can complete the sequence)

Code: [Select]
# aMule on Cent OS 6

# sys update
yum update

# sys pre-requis
yum install gcc gcc-c++ make bison flex binutils-devel gettext-devel GeoIP-devel wxGTK-devel zlib-devel libpng-devel gd-devel libupnp-devel cryptopp-devel
yum install cryptocpp

# sys pre-requis wxWidgets (not change version)
wget https://github.com/wxWidgets/wxWidgets/releases/download/v3.0.3/wxWidgets-3.0.3.tar.bz2
tar xvf wxWidgets-3.0.3.tar.bz2

cd /path/to/wxWidgets-3.0.3
mkdir gtk-build
cd gtk-build

../configure --enable-unicode --enable-debug

make
make install

cd ../..
# install amule
git clone git://repo.or.cz/amule.git
cd amule

./configure --prefix=/usr --enable-optimize --disable-ccache --disable-debug --enable-geoip --enable-webserver
make
make install

My problem is on the "make" of aMule source.  I got this error;

Code: [Select]
Making all in .
make[3]: entrant dans le répertoire « /root/amule/src »
g++ -W -Wall -Wshadow -Wundef -O2 -pthread   -lpthread  -o amule amule-CaptchaDialog.o amule-CaptchaGenerator.o amule-PartFileConvert.o amule-PartFileConvertDlg.o amule-amule.o amule-BaseClient.o amule-ClientList.o amule-ClientCreditsList.o amule-ClientTCPSocket.o amule-ClientUDPSocket.o amule-CorruptionBlackBox.o amule-DownloadClient.o amule-DownloadQueue.o amule-ECSpecialCoreTags.o amule-EMSocket.o amule-EncryptedStreamSocket.o amule-EncryptedDatagramSocket.o amule-ExternalConn.o amule-FriendList.o amule-IPFilter.o amule-KnownFileList.o amule-ListenSocket.o amule-MuleUDPSocket.o amule-SearchFile.o amule-SearchList.o amule-ServerConnect.o amule-ServerList.o amule-ServerSocket.o amule-ServerUDPSocket.o amule-SHAHashSet.o amule-SharedFileList.o amule-ThreadTasks.o amule-UploadBandwidthThrottler.o amule-UploadClient.o amule-UploadQueue.o amule-Kademlia.o amule-Prefs.o amule-Search.o amule-UDPFirewallTester.o amule-KademliaUDPListener.o amule-PacketTracking.o amule-Contact.o amule-RoutingZone.o amule-amule-gui.o amule-amuleDlg.o amule-AddFriend.o amule-CatDialog.o amule-ChatSelector.o amule-ChatWnd.o amule-CommentDialog.o amule-CommentDialogLst.o amule-GenericClientListCtrl.o amule-ClientDetailDialog.o amule-DirectoryTreeCtrl.o amule-FileDetailDialog.o amule-KadDlg.o amule-OScopeCtrl.o amule-PrefsUnifiedDlg.o amule-SearchDlg.o amule-ServerWnd.o amule-SharedFilesWnd.o amule-StatisticsDlg.o amule-SearchListCtrl.o amule-DownloadListCtrl.o amule-SourceListCtrl.o amule-SharedFilePeersListCtrl.o amule-FriendListCtrl.o amule-ServerListCtrl.o amule-SharedFilesCtrl.o amule-MuleTrayIcon.o amule-TransferWnd.o amule-amuleAppCommon.o amule-ClientRef.o amule-ECSpecialMuleTags.o amule-KnownFile.o amule-GetTickCount.o amule-GuiEvents.o amule-HTTPDownload.o amule-Logger.o amule-PartFile.o amule-Preferences.o amule-Proxy.o amule-Server.o amule-Statistics.o amule-StatTree.o amule-UserEvents.o -L. -lmuleappcommon -Llibs/common -Llibs/ec/cpp -lmulecommon -lec -lbfd  -lz  -lmulesocket    -lcryptopp -L. -lmuleappcore  -pthread   -lupnp -lthreadutil -lixml    -L. -lmuleappgui -L/usr/local/lib -pthread   -lwx_gtk2u_adv-3.0 -lwx_gtk2u_core-3.0 -lwx_baseu_net-3.0 -lwx_baseu-3.0   -lGeoIP
./libmuleappcore.a(libmuleappcore_a-IPFilterScanner.o): In function `yyiplex(unsigned int&, unsigned int&, unsigned int&, char*&)':
/root/amule/src/./IPFilterScanner.l:152: undefined reference to `CLogger::IsEnabled(DebugType) const'
./libmuleappgui.a(libmuleappgui_a-BarShader.o): In function `CBarShader::Draw(wxDC*, int, int, bool)':
/root/amule/src/BarShader.cpp:218: undefined reference to `wxBitmap::wxBitmap(wxImage const&, int, double)'
./libmuleappgui.a(libmuleappgui_a-ColorFrameCtrl.o):(.rodata._ZTV15CColorFrameCtrl[vtable for CColorFrameCtrl]+0x198): undefined reference to `wxWindow::GetContentScaleFactor() const'
./libmuleappgui.a(libmuleappgui_a-ColorFrameCtrl.o):(.rodata._ZTV15CColorFrameCtrl[vtable for CColorFrameCtrl]+0x578): undefined reference to `wxWindowBase::DoSetToolTipText(wxString const&)'
./libmuleappgui.a(libmuleappgui_a-EditServerListDlg.o):(.rodata._ZTV17EditServerListDlg[vtable for EditServerListDlg]+0x198): undefined reference to `wxWindow::GetContentScaleFactor() const'
./libmuleappgui.a(libmuleappgui_a-EditServerListDlg.o):(.rodata._ZTV17EditServerListDlg[vtable for EditServerListDlg]+0x4a0): undefined reference to `wxTopLevelWindowBase::IsTopNavigationDomain(wxWindowBase::NavigationKind) const'
./libmuleappgui.a(libmuleappgui_a-EditServerListDlg.o):(.rodata._ZTV17EditServerListDlg[vtable for EditServerListDlg]+0x578): undefined reference to `wxWindowBase::DoSetToolTipText(wxString const&)'
./libmuleappgui.a(libmuleappgui_a-FileDetailListCtrl.o):(.rodata._ZTV19CFileDetailListCtrl[vtable for CFileDetailListCtrl]+0x198): undefined reference to `wxWindow::GetContentScaleFactor() const'
./libmuleappgui.a(libmuleappgui_a-FileDetailListCtrl.o):(.rodata._ZTV19CFileDetailListCtrl[vtable for CFileDetailListCtrl]+0x578): undefined reference to `wxWindowBase::DoSetToolTipText(wxString const&)'
collect2: ld a retourné 1 code d'état d'exécution
make[3]: *** [amule] Erreur 1
make[3]: quittant le répertoire « /root/amule/src »
make[2]: *** [all-recursive] Erreur 1
make[2]: quittant le répertoire « /root/amule/src »
make[1]: *** [all-recursive] Erreur 1
make[1]: quittant le répertoire « /root/amule »
make: *** [all] Erreur 2

(Yes, my system is in French, for helping you; "quittant le répertoire" = "Leave the folder", "erreur" = "error", and "collect2: ld a retourné 1 code d'état d'exécution" is for "collect2: Id return run code 1")

I have previously tested with wxWidget 3.1 but after an error, I find this; http://forum.amule.org/index.php?topic=21696.0
Now, you can see, I have installed and use the wxWidget 3.0.3 (from official website, latest stable version).

System is up-to-date, GTK2, GTK3 (and devel) are also installed.

What is wrong with wxWidget or this install commands ? I have missed something ? Thank for your help.

Is for a local server, no-gui, (VPS/Dedi box style). Running on 64bits CentOS 6.9.
Logged

levelkro

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: CentOS 6 (6.9) and wxWidget problem.
« Reply #1 on: July 02, 2017, 08:11:32 AM »

I've not found solution for this problem, but I have sucessfull installed another version of aMule and working fine.

I have used this answer; http://forum.amule.org/index.php?topic=21329.msg108811#msg108811

But this tasks is missing;
- Edit config of amule,
- Enable WebServer with password,
- Enable Amule Web with "amuleweb" command.

For more help with aMule Web; http://wiki.amule.org/wiki/HowTo_get_aMule_web_interface

I have now a great AMule "seedbox" :)
« Last Edit: July 02, 2017, 08:15:21 AM by levelkro »
Logged