aMule Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

We're back! (IN POG FORM)

Author Topic: Web Server  (Read 5203 times)

levi

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Web Server
« on: June 30, 2004, 02:24:57 PM »

Witam.

Sluchajcie:

Prosze Was napiszcie, kto ma jaki system operacyjny i czy udalo sie Wam na nim postawic aMule w wersji 2.0.0rc3 z opcja WebServer'a.
A jesli tak to jak to zrobiliscie.

Mam RedHat 9.0 + wszystkie updat'y i instaluje z RPM'ow: wxBase, wxGTK, wxGTK-devel i libcrypto oraz z tar.gz aMule-2.0.0rc3 i mi nie dziala :((((

wyskakuje mi blad wxBase: Invalid signature in ReadMsg (nie pamietam po polsku).

Pomimo ze instaluje zgodnie ze wszelkimi instrukcjami.

Dzieki za wszelkie info.
Logged

pre_pl

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 17
RE: Web Server
« Reply #1 on: July 03, 2004, 09:55:40 PM »

freebsd 5.2 i udalo sie
co prawda z tego co pamietam jest jakis maly bug, ze mozna sie tylko podlaczyc z localhost (na forum tez opublikowany byl fix)

wszystkie liby wedlug amule.org
Logged

levi

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Re: Web Server
« Reply #2 on: July 06, 2004, 08:30:24 AM »

No to mnie pocieszyles, bo myslalem ze nikomu nie dziala :) (mam OpenBSD, ale najpierw chcialbym ruszyc to na jakims linuxie, ze wzgledu ze ten wyzej to moj maszyna wzorcowa)

Co do zmian localhost, tak pamietam, zmienialo sie to w pliku ../src/WebSocket.cpp w lini bodajze 38 - mam gdzies to zapisane :)

Aha widzialem dzis wersje 1.2.7 - bede ja zaraz instalowal moze na tej pojdzie :)

Czy komus jeszcze udalo sie z WebServerem ???

Dzieki za wszelkie info.
Logged