aMule Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

We're back! (IN POG FORM)

Author Topic: Problemas al iniciar aMule desde ayer !!!  (Read 4889 times)

maxipic

  • Approved Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • I'm newbie in linux.
Problemas al iniciar aMule desde ayer !!!
« on: March 22, 2005, 02:09:11 PM »

Hasta ayer aMule me ha funcionado de pm. Pro desde esta ma├▒ana me viene dando un mensaje de "Abortado" cuando lo arranco desde consola. Me instale el RPM para SuSE y nunca he tenido problemas. A raiz de esto, desinstale aMule (rpm -e aMule), elimine los directorios que crea en /home (.aMule) y volvi a instalar y nada.
Por ultimo, he hecho una instalacion en un directorio local, bajando las wxGTK y wxBASE en codigo fuente y compilandolas. Asi como la ultima version en codigo fuente de aMule.
Cuando ejecuto, obtengo el mismo error.
La traza del error muestra:

(gdb) run
Starting program: /opt/amule/bin/amule
[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread 1085959360 (LWP 4408)]
Initialising aMule
Userhash loaded: 6C9E09D4AE0E1C067CA49736F7CF6F15
*** UDP socket at 4503

Program received signal SIGABRT, Aborted.
[Switching to Thread 1085959360 (LWP 4408)]
0xffffe410 in ?? ()

(gdb) bt
#0  0xffffe410 in ?? ()
#1  0xbfffe4a8 in ?? ()
#2  0x00000006 in ?? ()
#3  0x40a18529 in abort () from /lib/tls/libc.so.6
#4  0x4099dc25 in __cxxabiv1::__terminate () from /usr/lib/libstdc++.so.5
#5  0x4099dc62 in std::terminate () from /usr/lib/libstdc++.so.5
#6  0x4099dda2 in __cxa_throw () from /usr/lib/libstdc++.so.5
#7  0x082d26c8 in CamuleDlg::Apply_Clients_Skin (this=0x86ad638, file=) at amuleDlg.cpp:1171
#8  0x082cd067 in CamuleDlg (this=0x86ad638, pParent=0x0, title=@0x86908b4, where=, dlg_size=) at amuleDlg.cpp:137
#9  0x082c9de6 in CamuleGuiApp::InitGui (this=0x8690770, geometry_enabled=false, geom_string=@0xbfffef90) at amule-gui.cpp:322
#10 0x082c2861 in CamuleApp::OnInit (this=0x8690770) at amule.cpp:575
#11 0x082c9a94 in CamuleGuiApp::OnInit (this=0x8690770) at amule-gui.cpp:198
#12 0x40254091 in wxEntry () from /usr/lib/libwx_gtk-2.4.so
#13 0x082c9958 in main (argc=1, argv=0xbffff154) at amule-gui.cpp:161

(gdb) bt full
#0  0xffffe410 in ?? ()
No symbol table info available.
#1  0xbfffe4a8 in ?? ()
No symbol table info available.
#2  0x00000006 in ?? ()
No symbol table info available.
#3  0x40a18529 in abort () from /lib/tls/libc.so.6
No symbol table info available.
#4  0x4099dc25 in __cxxabiv1::__terminate () from /usr/lib/libstdc++.so.5
No symbol table info available.
#5  0x4099dc62 in std::terminate () from /usr/lib/libstdc++.so.5
No symbol table info available.
#6  0x4099dda2 in __cxa_throw () from /usr/lib/libstdc++.so.5
No symbol table info available.
#7  0x082d26c8 in CamuleDlg::Apply_Clients_Skin (this=0x86ad638, file=) at amuleDlg.cpp:1171
        client_header_found = 23
        bitmaps_found = {{found = false, filename = }, {found = false, filename = }, {found = false,
    filename = }, {found = false, filename = }, {found = false, filename = }, {found = false,
    filename = }, {found = false, filename = }, {found = false, filename = }, {found = false,
    filename = }, {found = false, filename = }, {found = false, filename = }, {found = false,
    filename = }, {found = false, filename = }, {found = false, filename = }, {found = false,
    filename = }, {found = false, filename = }, {found = false, filename = }, {found = false,
    filename = }, {found = false, filename = }, {found = false, filename = }, {found = false,
    filename = }, {found = false, filename = }, {found = false, filename = }}
        skinfile =
#8  0x082cd067 in CamuleDlg (this=0x86ad638, pParent=0x0, title=@0x86908b4, where=, dlg_size=) at amuleDlg.cpp:137
        override_where = false
        override_size = false
        s_main = (struct wxFlexGridSizer *) 0x0
        p_cnt = (struct wxPanel *) 0x1
#9  0x082c9de6 in CamuleGuiApp::InitGui (this=0x8690770, geometry_enabled=false, geom_string=@0xbfffef90) at amule-gui.cpp:322
        geometry_x = 0
---Type to continue, or q to quit---
        geometry_y = 0
        geometry_width = 800
        geometry_height = 600
#10 0x082c2861 in CamuleApp::OnInit (this=0x8690770) at amule.cpp:575
        cmdline =
        geometry_enabled = false
        geom_string =
        server =
        host =
        IPC =
        client = (struct wxTCPClient *) 0x86901f0
        conn = (struct wxConnectionBase *) 0x0
        lMulePrefDir =
        xMulePrefDir =
        vfile =
        newMule =
        mnt_tab = (FILE *) 0x86a3548
        myaddr = {<> = {}, }
#11 0x082c9a94 in CamuleGuiApp::OnInit (this=0x8690770) at amule-gui.cpp:198
No locals.
#12 0x40254091 in wxEntry () from /usr/lib/libwx_gtk-2.4.so
No symbol table info available.
#13 0x082c9958 in main (argc=1, argv=0xbffff154) at amule-gui.cpp:161
No locals.


┬┐Alguien puede decirme que esta pasando?
Logged

maxipic

  • Approved Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • I'm newbie in linux.
Una cosa mas
« Reply #1 on: March 22, 2005, 02:18:24 PM »

Se me ha olvidado decir, que como usuario root, la salida es

(gdb) run
Starting program: /opt/amule/bin/amule
[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread 1085959360 (LWP 4545)]
Initialising aMule
Userhash loaded: E6432F6F1A0EA2AAB730D1ABF8016FBA
*** UDP socket at 4665

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 1085959360 (LWP 4545)]
0x40a512f1 in _int_malloc () from /lib/tls/libc.so.6

Si hace falta mas informacion, solo hay que pedir

Gracias !!
Logged

stefanero

  • Some Support
  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 8
  • Offline Offline
  • Posts: 4236
Re: Problemas al iniciar aMule desde ayer !!!
« Reply #2 on: March 22, 2005, 02:31:53 PM »

rpm -qa | grep wx

post that please
Logged
In its default setup, Windows XP on the Internet amounts to a car
parked in a bad part of town, with the doors unlocked, the key in
the ignition and a Post-It note on the dashboard saying, "Please
don't steal this."

maxipic

  • Approved Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • I'm newbie in linux.
Re: Problemas al iniciar aMule desde ayer !!!
« Reply #3 on: March 22, 2005, 02:43:01 PM »

Here you are

wxGTK-2.4.2-1
wxGTK-compat-2.5.2.8-3.1
wxBase-2.4.2-1
wxGTK-devel-2.4.2-1

But I installed aMule using the instructions on this page in a local directory, compiling all the wx's and aMule by hand. I follow all the steps carefully, but no results.
Logged

stefanero

  • Some Support
  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 8
  • Offline Offline
  • Posts: 4236
Re: Problemas al iniciar aMule desde ayer !!!
« Reply #4 on: March 22, 2005, 02:51:19 PM »

well you have still wrong wxGTK rpm

remove wxGTK-compat-2.5.2.8-3.1

and try to restart

if that does not help remove
wxGTK-2.4.2-1
wxBase-2.4.2-1
wxGTK-devel-2.4.2-1
and amule

and restinall only those 4 again but DONT install  wxGTK-compat-2.5.2.8-3.1

then it should work

stefanero
Logged
In its default setup, Windows XP on the Internet amounts to a car
parked in a bad part of town, with the doors unlocked, the key in
the ignition and a Post-It note on the dashboard saying, "Please
don't steal this."

maxipic

  • Approved Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • I'm newbie in linux.
Not work
« Reply #5 on: March 22, 2005, 03:06:27 PM »

I follow your steps and it doesn't work anyway

What can I do ??
Logged

maxipic

  • Approved Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • I'm newbie in linux.
Re: Problemas al iniciar aMule desde ayer !!!
« Reply #6 on: March 22, 2005, 03:14:21 PM »

I try to execute the rpm installed aMule as root and IT WORKS FINE. Not as normal user.
Logged

stefanero

  • Some Support
  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 8
  • Offline Offline
  • Posts: 4236
Re: Problemas al iniciar aMule desde ayer !!!
« Reply #7 on: March 22, 2005, 03:15:32 PM »

you could try to remove the .eMule FILE!!! from your homedir, its a hidden file, and dont tell me its not there ;)
and DONT remove the .aMule folder ;)
after that restart amule

if thta does not help
can oyu post again

rpm -qa | grep wx

AND

rpm -qa | grep amule or aMule

dont know if its spelled with m or M ;)
Logged
In its default setup, Windows XP on the Internet amounts to a car
parked in a bad part of town, with the doors unlocked, the key in
the ignition and a Post-It note on the dashboard saying, "Please
don't steal this."

skolnick

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 24
  • Offline Offline
  • Posts: 1189
  • CentOS 6 User
Re: Problemas al iniciar aMule desde ayer !!!
« Reply #8 on: March 22, 2005, 03:36:46 PM »

Quote
Originally posted by stefanero
you could try to remove the .eMule FILE!!! from your homedir, its a hidden file, and dont tell me its not there ;)
If he's using a really recent CVS version, .eMule should not be there ;)

Regards.
Logged

stefanero

  • Some Support
  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 8
  • Offline Offline
  • Posts: 4236
Re: Problemas al iniciar aMule desde ayer !!!
« Reply #9 on: March 22, 2005, 03:47:47 PM »

ahh skolnick I guess your spanish is as bad as mine, but I read something about rpm in the top of the post :P and nothing from cvs ;)
so I guess there are still people out there who use rc8 ;)
Logged
In its default setup, Windows XP on the Internet amounts to a car
parked in a bad part of town, with the doors unlocked, the key in
the ignition and a Post-It note on the dashboard saying, "Please
don't steal this."

maxipic

  • Approved Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • I'm newbie in linux.
Re: Problemas al iniciar aMule desde ayer !!!
« Reply #10 on: March 22, 2005, 04:00:50 PM »

Aleee--luyaaaa !!                
Thank you a lot !!!, I deleted the .eMule file and all works fine !!! I don't undertand why aMule failed, but it seems equal (que da igual, vamos). You are a machine!! Thanks for the help !!! Bye !!!
Logged

stefanero

  • Some Support
  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 8
  • Offline Offline
  • Posts: 4236
Re: Problemas al iniciar aMule desde ayer !!!
« Reply #11 on: March 22, 2005, 04:04:16 PM »

hehe :) no problem have fun

stefanero
PS: lalala skolnick
Logged
In its default setup, Windows XP on the Internet amounts to a car
parked in a bad part of town, with the doors unlocked, the key in
the ignition and a Post-It note on the dashboard saying, "Please
don't steal this."

phoenix

  • Evil respawning bird from aMule Dev Team
  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 44
  • Offline Offline
  • Posts: 2505
  • The last shadow you'll ever see
Re: Problemas al iniciar aMule desde ayer !!!
« Reply #12 on: March 23, 2005, 03:33:35 AM »

Quote
PS: lalala skolnick
lol :D
Logged